НОВИНИ


Започват да ни връчват актове и фишове и на граничните пунктове

7 3363 04.12.2023
Започват да ни връчват актове и фишове и на граничните пунктове

От днес на граничните пунктове при напускане или влизане в България шофьорите ще бъдат предупреждавани, ако имат неплатени глоби. Причината за тези действия е, че голяма част от глобите никога не се събират. Изключително много са невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, посочват от МВР.


„След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата“, съобщиха от МВР.  

 

МВР вече изпраща и съобщения на нарушителите за фишове и актове по електронната поща или чрез приложението Viber. Властите отчитат, че за месец и половина са връчени санкции за 1,25 млн. лева.

 

Личните документи на граждани не се задържат от „Гранична полиция“, докато не платят глобите си от пътни нарушения, подчертават от МВР.

 

След връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт. Опашки са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага.

 

С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама