НОВИНИ


Изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от поста си

1 4143 05.12.2023
Изпълнителният директор на
д-р Валентин Димитров БГНЕС

Изпълнителният директор на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от поста си. За директор ще бъде назначен д-р Константин Димов, лицево-челюстен хирург от УМБАЛ "Св. Анна" в София.


Той е бил е част от екипа на Клиниката по неврохирургия към "Пирогов".

 

Причината за отстраняването на д-р Димитров по всяка вероятност е одитът, извършен в лечебното заведение, който демонстрира, че има финансови нарушения. Данните от проверката оповести миналата седмица министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

 

В своя писмена позиция от 28 ноември д-р Валентин Димитров посочи, че твърденията на здравния министър проф. Христо Хинков не отговарят на реалното финансово състояние на УМБАЛСП "Н. И. Пирогов", предаде БГНЕС.

 

"Към момента лечебното заведение е сред болниците, чиито дългове са стопени и няма нито лев просрочия. За периода откакто съм директор болницата беше изведена на печалба. Към месец ноември 2023 г. болничното заведение е на печалба в размер на 1 012 000 лв., а НЗОК дължи на "Пирогов" 5 087 000 лв. за незаплатени надлимитни средства, от които 598 000 лв. от стари години, а останалите са от тази година. Всякакви останали твърдения са неверни и за съжаление са опит за внушения в абсолютен разрез с истината", категоричен бе д-р Димитров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама