НОВИНИ


Франция замразява за 6 месеца активите на ръководителя на Хамас

1 3751 05.12.2023
Франция замразява за 6 месеца активите на ръководителя на Хамас
Яхия Синуар, ръководител на палестинското ислямистко движение Хамас БГНЕС

Франция замразява за 6 месеца активите на Яхия Синуар, ръководител на палестинското ислямистко движение Хамас, смятан за организатор на нападението срещу Израел на 7 октомври, предадоха световните агенции, като цитират указ, публикуван във френския Държавен вестник.


Замразяват се всички активи и икономически ресурси, които принадлежат на Синуар или се намират в негово притежание или под негов контрол, се посочва в указа на министъра на икономиката, който влиза в сила днес.

 

Засега няма коментар от министерството и не се уточнява на каква сума възлизат тези активи, пише Франс прес.

 

61-годишният Синуар е инициатор на нападението на Хамас срещу Израел, извършено на 7 октомври. На този ден стотици бойци нахлуха в кибуци, военни бази и на рейв парти в Израел, извършвайки най-бруталното нападение срещу цивилни в страната от създаването й през 1948 г. Израел твърди, че броят на жертвите е 1200.

 

На 13 ноември Париж съобщи, че замразява за 6 месеца авоарите на военния командир на Хамас Мохамед Деиф и на неговия заместник Маруан Иса, припомня Ройтерс. Деиф фигурира в списъка на най-издирваните от САЩ международни терористи.

 

Лондон вече наложи санкции, включващи замразяване на авоари и забрана за пътувания, на четирима лидери на Хамас, в това число Деиф и Синуар, както и на две лица, обвинени, че финансират групировката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама