НОВИНИ


Комерсант": Рублата продължава да поевтинява значително - 100 рубли за евро

4 4053 05.12.2023
Комерсант
Рубли

Рублата продължава да поевтинява значително – около 92 за долар и 100 рубли за евро, съобщи руското издание „Комерсант”. Първоначално курсът на долара на московската борса (MOEX: MOEX) постави знак на 92 рубли за долар на 13 ноември, показват борсови данни.


Според „Инетрфакс” рублата поевтинява на фона на понижаващата се цена на нефта. В понеделник цените на сортовете нефт приключиха на нивата от 16 ноември, във вторник леко се колебаят след като инвеститорите продължават да оценяват потенциалното влияние на пазара на нефт след заседанието на ОПЕК, където Русия обяви желание да продължи задълбочаване на действащите ограничения за износ.


По-рано финансовото министерство на Русия съобщи, че очаква стабилизиране на рублата на 94,3 рубли за долар до края на 2023 г. за сметка на възстановяване на динамиката на износ. За 2024-26 г. ведомството прогнозира динамика на курса на ниво 90-92 рубли за долар. Икономическото министерство на Русия очаква закрепване на рублите в четвъртото тримесечие на 2023 г. и в първото полугодие на 2024 г., стана ясно от прогнозата за социално-икономическо развитие на Русия за 2024-26 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама