НОВИНИ


Никола Минчев към ГЕРБ: Случаят "Пирогов" може да бъде разрешен с диалог, а не с конфронтация

2 3810 05.12.2023
Никола Минчев към ГЕРБ: Случаят
Никола Минчев

"Призовавам всички колеги да бъдат в зала, защото освен темата за Конституцията присъства и тази за Бюджет 2024 г. Трябва да завършим и тази процедура в срок", заяви в парламента Никола Минчев от ПП-ДБ.


Според него едно кадрово решение в компетенциите на здравния министър не следва по този начин да се отразява на работата на Народното събрание.


"Това, което се е случило със смяната на директора на "Пирогов", може да бъде разрешено по пътя на диалога, а не по пътя на конфронтацията", каза още Никола Минчев.

 

Припомняме, че днес Софийският градски съд е спрял вписването на новия шеф на "Пирогов" д-р Константин Димов заради жалба на досегашния директор на Спешната болница д-р Валентин Димитров. От днес започва да тече 7-дневният срок, в който Министерството на здравеопазването може да обжалва решението на СГС.

 

Делото е образувано е по искане на Валентин Димитров Димитров за спиране на вписването по заявление А 5 с вх.№ 20231204170848, подадено по партидата на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" ЕАД, ЕИК 130345786 в търговския регистър, с което е заявено заличаването на молителя като член на съвета на директорите и представляващ УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" ЕАД, както и вписването на Константин Желев Димов като нов член на съвета на директорите и представляващ дружеството.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама