НОВИНИ


Радан Кънев: Сестрински на "Възраждане" популизъм в Австрия и Нидерландия ни спира за Шенген

23 4245 05.12.2023
Радан Кънев: Сестрински на

"Няма никаква формална или законова причина да бъде отказано приемането на България и Румъния в Шенген". Това заяви евродепутатът Радан Кънев.


По думите му причина са вътрешнополитическите процеси в Австрия и Нидерландия, върху които не можем да влияем.

 

"Премина етап на парламентарна криза в Нидерландия. За съжаление там първа политическа сила е партията на г-н Вилдерс, която използва откровена и изключително вулгарна антибългарска и антирумънска риторика в предизборната си кампания. Г-н Вилдерс използва "българин" като обида в рамките на своите популистки послания", каза той в ефира на БНТ. 


"В Австрия, където догодина също предстоят избори, сестринската партия на г-н Вилдерс - "Партията на свободата", води в социологическите проучвания, което изключително изнервя управляващите в момента партии", каза още Кънев.

 

"И двете партии са сестрински на г-н Костадинов и "Възраждане". Ако него не го обиждат на българин, може би има повече информация. Но ние сме заложници на доста бързорастящата вълна на популизъм в Австрия и Нидерландия".


Кънев определи поредното предложение за смяна на крайния срок за дерогацията на "Лукойл" като "евтина партизанска злоупотреба" с ключова национална тема.

 

"Тук трябва да влезе стратегически международен инвеститор", посочи евродепутатът.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама