НОВИНИ


Депутатите отварят Конституцията за ремонт този петък

8 3876 05.12.2023
Депутатите отварят Конституцията за ремонт този петък

Първото гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България е предвидено като точка от проекта на програма за работа на Народното събрание в петък, 8 декември, се посочва на интернет страницата на парламента.


Вносители на законопроекта са лидерите и председателите на парламентарните групи, подкрепящи правителството с мандата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) – ГЕРБ-СДС и ДПС.

 

Очаква се на 8 декември депутатите да обсъдят и ветото на президента Румен Радев за предоставянето на бронирана транспортна техника за Украйна.

 

В първата сряда от месеца предложения за включване в дневния ред правят парламентарните групи. По предложение на "БСП за България" се очаква депутатите да обсъдят проект на решение за създаване на временна комисия по повод споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ", подписано на 3 януари 2023 г. в гр. София. 


От парламентарната група на ГЕРБ-СДС предлагат на първо гласуване да бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Вносители на законопроекта са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от ДПС. 


От "Продължаваме промяната-Демократична България" предлагат на първо гласуване да бъде разгледан Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Вносители на законопроекта са Кирил Петков (ПП-ДБ) Бойко Борисов - ГЕРБ-СДС и Делян Пеевски, председател на ПГ ДПС. 


По предложение на "Възраждане" се очаква депутатите да обсъдят проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от народни представители да извършва определени действия. 


В предложения дневен ред за предстоящата пленарна седмица е и първото гласуване на законопроекта за държавния бюджет за 2024 г. 


На второ четене се очаква да бъдат разгледани промените в Закона за счетоводството, в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в Закона за акцизите и данъчните складове, както и на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама