ПОЛИТИКА


В парламента започва обсъждането на бюджета за 2024 и законопроекти /на живо/

1 5237 06.12.2023
В парламента започва обсъждането на бюджета за 2024 и законопроекти /на живо/
В парламента

Предвижда се днес в парламента да започне разглеждането на държавния бюджет, както и на данъчните закони за 2024 година. Народните представители събраха нужния кворум за начало на пленарното заседание, а след това вкараха няколко допълнителни точки в дневния си ред.


Депутатите приеха предложението на БСП за включване в програмата за работа на НС Проект на решение за създаване на Временна комисия по повод Споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ", подписано на 3 януари 2023 г. в гр. София.

 

Освен проекторешението депутатите приеха да разгледат на първо четене предложеният от Делян Добрев и Йордан Цонев Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

 

Народните представители ще проведат и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, внесен ох Кирил Петков, Бойко Борисов, Христо Иванов и Делян Пеевски.

 

Депутатите ще гласуват и проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че върху него е бил оказван натиск от народни представители да извършва определени действия, внесен от Костадин Костадинов, Цончо Ганев и Петър Петров.

 

Народните представители решиха, че ще приемат предложението на “Възраждане” да изслушат министърът на енергетиката Румен Радев, както и председателят на КЕВР Иван Иванов относно липсата на ток на редица места след снеговалежа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама