НОВИНИ


Проф. Хинков: Към момента финансовата загуба на "Пирогов" е 31,4 млн. лв.

6 3575 06.12.2023
Проф. Хинков: Към момента финансовата загуба на
Здравният министър проф. Христо Хинков БГНЕС

"Към момента финансовата загуба на "Пирогов" е 31,4 млн. лева. Това е 7 млн. повече в сравнение с миналата година. Размерът на собствения капитал на дружеството е под този на записания. Това значи, че в момента то е декапитализирано. В болницата има установени законови нарушения от изпълнителния директор. На базата на одитния доклад са взети решенията за освобождаване, не изпълнявам политически поръчки. Стъпката е консултирана с премиера и председателя на Здравната комисия."


Това заяви здравният министър проф. Христо Хинков, цитиран от Нова телевизия.

 

"Документите на предложения от мен нов директор на "Пирогов" са внесени в Търговския регистър за вписване на 4 декември. Процедурата по освобождаване на стария ръководител изтича едва когато бъде вписан новият. Законодателят е предвидил в подобни казуси да няма вакуум и да не се нарушава приемствеността. Изпълнителният директор носи отговорност за всички сключени договори, плащанията и другите дейности", посочи той.

 

Във връзка с казуса "Майчин дом" министърът информира, че всички наднормени вземания са декларирани по законов ред.

 

"Не бяха установени закононарушения. Ако се установят такива, ще се вземат мерки. В "Пирогов" има установени законови нарушения от изпълнителния директор", категоричен бе проф. Хинков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама