НОВИНИ


Гуверньорът на БНБ: Банковият сектор продължава да е в силна кондиция

1 3566 06.12.2023
Гуверньорът на БНБ: Банковият сектор продължава да е в силна кондиция
Гуверньорът на Българската народна банка Димитър Радев БГНЕС

Гуверньорът на Българската народна банка Димитър Радев поздрави всички работещи в банковия сектор по случай Деня на банкера, 6 декември, съобщи БГНЕС.


„Банковият сектор продължава да бъде в много силна кондиция и да бъде основен фактор за осъществяването на най-важните приоритети пред страната, включително присъединяването към еврозоната“, категоричен бе главният банкер на България.

 

„На базата на тези резултати с чисто сърце и най-искрени чувства искам да поздравя всички колеги в българския банков сектор по случай 6 декември – Деня на банкера и да им пожелая много здраве и успехи през следващата година“, отбеляза Радев.
 
В навечерието на празника той беше удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Университета за национално и световно стопанство. „Приемам това звание като признание за всички, които работят в БНБ и в банковия сектор. Това звание нямаше да бъде получено, ако нещата в банковия сектор не вървят“, смята гуверньорът на БНБ.

 

А към бъдещите банкери и финансисти, които все още залягат над учебниците във висшите училища, Радев отправи следното пожелание: „Очакват ги много интересни времена, бих дал всичко, за да съм на тяхно място“.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама