НОВИНИ


Антъни Блинкен: Ако Конгресът не одобри помощ за Украйна, отваря кутията на Пандора

10 4618 06.12.2023
Антъни Блинкен: Ако Конгресът не одобри помощ за Украйна, отваря кутията на Пандора
Антъни Блинкен

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен подчерта важността на продължаващата подкрепа за Украйна, така че Русия да бъде победена в своята агресия. „Трябва да гарантираме, че Украйна продължава да успява. Трябва да гарантираме, че Русия продължава да се проваля... Ако не направим това, на Путин ще бъде позволено да действа безнаказано, което ще отвори кутията на Пандора от агресия около свят."


Блинкен каза, че прекратяването на подкрепата за Украйна ще позволи на руския президент Владимир Путин да продължи агресивните си планове безнаказано.


Той добави, че допълнителното финансиране е важно и за Израел, както и за цивилните в Газа.


Въпросът за защитата на южната граница на САЩ се превърна в ключов източник на разногласия между демократи и републиканци в Конгреса, което сега забавя одобрението на допълнителна финансова молба от Белия дом за помощ за Украйна.


Републиканците призовават за по-строги изисквания за влизане, за да се спре миграцията, дори с цената на нарушаване на хуманитарните задължения на САЩ, докато демократите призовават за цялостно преразглеждане на самата имиграционна система.


Представители на двете партии преговаряха за постигане на компромис, но сенатор Крис Мърфи, главният преговарящ от Демократическата партия, каза пред репортери, че преговорите са се провалили, защото републиканците са отказали да отстъпят от исканията си.


Съобщава се, че демократите в Сената на САЩ са въвели пакет за финансиране на националната сигурност на стойност около 111 милиарда долара за предоставяне на помощ на Украйна и Израел, както и мерки, насочени към защита на южната граница.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама