НОВИНИ


Нинова видя в правителството "триглава ламя"

5 3591 06.12.2023
Нинова видя в правителството

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи правителството като "триглава ламя", "чиято цел е единствено разпределяне на постове и пари, без да се интересува за важните за държавата неща".


"Хубав празник, но лош ден за парламента и за държавата. С втора почивка блокират работата на парламента", каза тя.

 

"Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безобразие между тях обаче се превръща в агония за държавата. Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат цялата държава", каза Нинова, визирайки ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

 

"Сега заради едно уволнение в "Пирогов" цялата държава е блокирана. Ако ще е така за всяка смяна във влъстта, какво ще правим", каза Нинова.

 

Вчерастана ясно, че министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков е освободил от поста досегашния директор д-р Валентин Димитров, а по-късно назначи лицево-челюстния хирург д-р Константин Димов за директор.

 

Вчер обаче Софийският градски съд спря вписването на промяната в членовете на Съвета на директорите и изпълнителния директор на "Пирогов", но само докато се реши дали исковата молба на стария директор, с която оспорва решенията за освобождаване, е допустима и основателна.

 

След уволнението ГЕРБ започнаха бойкот в парламента, като заявиха, че ще участват само в заседания за Конституцията.

 

Днес обаче заседанието започна, като ГЕРБ присъстват в зала.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама