НОВИНИ


Втора експертиза не може да докаже дрогиран ли е бил Семерджиев в нощта на катастрофата

7 4495 06.12.2023
Втора експертиза не може да докаже дрогиран ли е бил Семерджиев в нощта на катастрофата

Втора експертиза не може да докаже дали Георги Семерджиев е бил надрусан зад волана при катастрофата на столичния бул. “Черни връх”, при която загинаха две момичета. Не може да се установи кога точно се е надрусал Семерджиев, тъй като  не е измерена концентрацията на наркотично вещество в кръвта му, стана ясно в съда днес. 


Не е ясно защо е взето значително по-малко количество кръв от Семерджиев. Пробата му е взета и значително по-късно - 29 часа след инцидента заради забавения арест и неговия отказ. Така се наложило да бъде издадено съдебно решение. 

 

В крайна сметка пробата е взета в Александровска болница. Източени са само две банки от по 3 милилитра, вместо минимумът от 14 милилитра. Направен е единствено качествен анализ, с който се установява вида на наркотика, но не и неговата концентрация в кръвта. Неясно е също и защо не е взета урина за изследване, за да се направи анализ кога точно е приет този наркотик и как той би променил поведението на подсъдимия към момента на катастрофата.

 

Вещите лица от ВМА, които бяха изслушани в съдебната зала, твърдят, че са извършени много нарушения. Съдът назначи проверка дали и как се съхраняват кръвните проби на Георги Семерджиев. Едва след това ще прецени възможно ли е да се възложи ново изследване, което да каже каква е концентрацията на наркотик в кръвта на Семерджиев. На днешното заседание отново не се явиха и двете свидетелки, призовани от защитата.

 

В момента защитата на Семерджиев има повод да твърди, че той не е седнал зад волана дрогиран и се е надрусал в часовете след инцидента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама