НОВИНИ


Елена Поптодорова: САЩ ще продължи да подкрепя Украйна. Съпротива срещу това няма

22 4577 06.12.2023
Елена Поптодорова: САЩ ще продължи да подкрепя Украйна. Съпротива срещу това няма

Съпротива срещу предоставянето на помощ за Украйна в американския Конгрес няма. Тази комисия, която се събра, за да одобри целия пакет, не оспори нуждата от помощ за Украйна. Завъртяха се вътрешни политически въпроси, защото този голям финансов пакет е едновременно за Украйна, Израел, Тайван и мексиканската граница и около нейното опазване се завъртя спора. Масло в огъня наля и Доналд Тръмп, който обяви, че ще бъде диктатор и ще затвори границата с Мексико. 


Това заяви в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” Елена Поптодорова. 

 

В момента във Вашингтон текат ожесточени дебати дали трябва да се продължи предоставянето на военна помощ за Украйна. Републиканците са против. рез октомври администрацията на президента Джо Байдън поиска от Конгреса близо 106 млрд. долара за подпомагане на Украйна, Израел и сигурността на американските граници. В понеделник от Белия дом съобщиха, че средствата на САЩ за защита на Украйна срещу Русия са вече изчерпани.

 

“Има военна помощ, финансова помощ, които се оказват от отделни държави. Отделно е нравствената подкрепа и политическата подкрепа, която се изрази в ООН. Поредица от гласувания бяха с огромно мнозинство”, подчерта Поптодорова. 

 

“Не е толкова просто да се сложи кръст на подкрепата за Украйна и смятам, че няма да стане”, категорична бе тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама