НОВИНИ


Енергото плаща обезщетения на останалите без ток

1 5655 07.12.2023
Енергото плаща обезщетения на останалите без ток
Решение в полза на ощетените

На потребителите, останали без ток и след 29 ноември заради снега, паднал в последния уикенд на предния месец, електроразпределителните дружества дължат обезщетение. Това смята председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, който заедно с министъра на енергетиката Румен Радев бе изслушан в Народното събрание по казуса.


От казаното от двамата се разбра, че елекроразпределителното дружества, отговарящо за южна България се е справило с авариите в рамките на вътрешна процедура за ограничителен режим заради по-малкото щети, а другите две - Север и Запад, са подали заявление до министъра на енергетиката, че искат да използват процедурата , позволяваща им снабдяването с енергия да бъде спряно, за да може да се отстранят авариите.


Радев обясни, че неговата заповед за ограничителния режим за дружеството, отговарящо за Западна България е било до 24 часа на 29 ноември, а на северното - до 20:50 ч. на 29 ноември. За това са били уведомени както КЕВР, така и Европейската комисия. На тази база е и заключението на председателя на енергийния регулатор. В момента обаче комисията прави пълна проверка на електроразпределителните дружество и Иванов обеща в изводите и последствията от него да ведомството да бъде безкомпромисно.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама