НОВИНИ


Снежна километрична тапа на "Петрохан"

0 4532 07.12.2023
Снежна километрична тапа на
Снежен "Петрохан"

На заснежения "Петрохан" се образува километрична тапа. Хората коментират, че пътят е заснежен и не е почистен. Съобщава се за няколко закъсали автомобили и катастрофи, предаде Фокус.


Шофьори споделят в социалните мрежи, че на прохода са станали няколко катастрофи, които са запушили движението. Има и закъсали автомобили.

 

По-рано в четвъртък от Агенция „Пътна инфраструктура“ призоваха шофьорите да тръгват на път подготвени за зимни условия, тъй като се очаква понижение в температурите и във високопланинските райони, в Северна и Западна България е възможно дъждът да премине в сняг.


За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработка на трасетата с инертни материали.

 

Там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Ако е необходимо е възможно временно да се ограничи в определени участъци и движението на тежкотоварните камиони, за да може снегорините да почистят трасето, да не се образуват

 

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на специализираната техника.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама