НОВИНИ


Сметната палата ще направи одит на „Пирогов”

3 4171 07.12.2023
Сметната палата ще направи одит на „Пирогов”
БГНЕС

Сметната палата обсъди включването на одит на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“ ЕАД в годишната програма на институцията за 2024 г. Това съобщиха от пресцентъра на палатата.


Предвижда се програмата да бъде приета до края на декември, уточниха за БТА от палатата.

 

До 17 ч. днес в Сметната палата не е постъпил от Министерството на здравеопазването одитен доклад за „Пирогов“ ЕАД, информират още от палатата.

 

На 5 декември стана известно, че е освободен от поста директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров. Дни преди това здравният министър проф. Христо Хинков заяви, че одит, извършен в болница „Пирогов“ в периода юни 2022 – юли 2023 г., демонстрира финансови нарушения в лечебното заведение, както и че болницата е в лошо финансово състояние.   

 

От началото на 2023 година УМБАЛСМ „Пирогов“ е на печалба, заяви тази сутрин отстраненият директор Валентин Димитров пред журналисти.

 

Парламентарната Комисия по здравеопазване реши днес да възложи на министъра на здравеопазването да отмени издадения протокол, с който освобождава от поста директора на болницата до произнасянето на всички компетентни органи. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама