НОВИНИ


Пребиха общински съветник от "Възраждане", след като напуснал партията. Имало заплахи от лидери и към децата му

10 5403 08.12.2023
Пребиха общински съветник от
Иван Алексиев

Маскирани нападнаха общинския„ съветник в София Иван Алексиев. За това алармира самият той. Мъжът е със счупен нос и охлузвания на челото. 


Според него той е нападнат посред бял ден и пред жилището му. 

 

"Отидох на работа, мина общинската сесия и на връщане около 11:30 ч. видях един съсед и спрях да разговарям с него. Отнякъде дойдоха двама маскирани мъже, напръскаха ме със спрей и започнаха удари. Единият – с маска като за мотор, виждат се само очите и устата, а другият – с шапка, наведен. Нито реплики, нито нищо. Дядото започна да вика, една жена също", разказва разказа той е ефира на bTV. 

 

Алексиев е избран от листата на "Възраждане", но след това става независим. Според него това може да има общо с инцидента.

 

"Бях кандидат-кмет за район „Люлин“. Така се стекоха обстоятелствата, че напуснах структурата. Имахме непреодолими различия с ръководството в цялата идеология. Не е това, което се казва. Към мен е имало заплаха от ръководството, че ще бъда унищожен, пребит. Казаха ми хора, които са били на събрания. Намекнаха ми, че е имало събрание на избраните общински съветници за Северна България, на което се е разказало как аз и няколко общински съветници от Пловдив ще бъдем приключени. "Трябва да внимаваш, защото имаш деца" – това беше обаждане по телефона. Най-вече се притеснявам за децата ми“, допълва Иван Алексиев.

 

"Кметската кампания беше с 0 лева. Партията не ни подкрепи. Спират ни и инициативите", разкри общинският съветник.

 

Той разказва, че е бил заплашен от структурата на партията, били са заплашени и неговите деца. Причината - натиск да напусне Столичния общински съвет.

 

Алексиев е избран и да влезе в Народното събрание. Твърди, че се отказва от депутатското си място, за да не бъде на едно място с човека, който го заплашва.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама