НОВИНИ


Пазете се: Рекламират фалшиво лекарство с лика на светило в кардиохирургията

0 4149 08.12.2023
Пазете се: Рекламират фалшиво лекарство с лика на светило в кардиохирургията

Пореден случай на фалшива реклама на лекарства, злоупотребяваща с авторитета на публични личности. В интернет циркулира промоция с лицето на светилото в кардиохирургията проф. Иво Петров. Според информацията в нея, въпросните лекарствени таблетки лекуват всичко.


“Скъпи колеги, приятели, съграждани Моля ви не се доверявайте на реклами за фалшиви несъществуващи медицински продукти с вълшебни резултати. За съжаление често се спекулира с имената на уважавани и авторитетни колеги без те да имат никакво отношение към тези мними лекарствени средства.

Проверявайте дали имат регистрация и производител! Тези измамни средства са "произведени"  от интернет и не отговарят на никакви критерии за включвани в каквито и да е прескрипции било то с профилактична или терапевтична цел”, написа Петров в личния си профил във Facebook.

 

Не е ясно дали рекламираните медикаменти не са опасни. Прокуратурата се е самосезирала и е започнала проверка в Софийската районна прокуратура.

 

Това не е първият път, в който лица с авторитет се използват за реклама на фалшиви лекарства. В публичното пространство са циркулирали промоции на чудодейни медикаменти, “препоръчвани” от държавен здравен инспектор доц. Авгел Кунчев, офталмологът проф. Александър Оскар, бившият директор на Националния център по заразни и поразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Замесвани са имена на журналисти, както и на спортисти като Стефка Костадинова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама