НОВИНИ


Украинските ВВС са свалили 14 от общо 19 крилати ракети, изстреляни от Русия тази сутрин

3 4133 08.12.2023
Украинските ВВС са свалили 14 от общо 19 крилати ракети, изстреляни от Русия тази сутрин
БГНЕС

Украинските военновъздушни сили (ВВС) съобщиха, че са свалили 14 от общо 19 крилати ракети, изстреляни от Русия тази сутрин, информира Франс прес.


При нападението в източната и централната част на страната е загинал един човек, твърдят местните власти.

 

"По предварителни данни са изстреляни 19 крилати ракети Х-101 и Х-155, 14 от които са унищожени", посочи говорител на украинските ВВС.

 

При нападението е загубил живота си един човек в Днепропетровска област, а четирима са пострадали, съобщи областният й управител в приложението "Телеграм".

 

Украинските сили продължават настъплението си към Мелитопол и Бахмут, докато задържат позициите си по други направления, предава Укринформ, като цитира говорителя на въоръжените сили на украинския Генерален щаб Андрий Ковалев.

 

И по двете направления вражеските сили са понесли загуби в жива сила и военна техника, категоричен бе говорителят. Отблъснати са осем нападения в Запорожка област и 24 атаки по четири направления в Донецка област, увери той. По направлението Авдеевка украинските сили продължават да задържат силите на Москва, които продължават да се опитват да обкръжат селището. Отблъснати са 30 вражески атаки.

 

В районите на Маринка и Новомихайловка са отблъснати други 14 нападения.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама