НОВИНИ


Ще счупи ли сглобката битката за регулаторите? Борисов: Нищо не е договорено

3 4258 08.12.2023
Ще счупи ли сглобката битката за регулаторите? Борисов: Нищо не е договорено

След като политическата седмица започна ударно с признание от страна на Десислава Атанасова, че ДПС ще получи тежест от ⅓ при назначаването на регулаторите, днес Бойко Борисов повтори позицията на “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”, че нищо не е договорено. 


"Не са разпределяни регулаторите. С колегите от "Продължаваме промяната - Демократична България" сме се разбрали в стая на парламента, че, докато всичко не е решено, нищо не е решено. Когато ги решим всичките в пакет, ще излезем и ще го съобщим", заяви Бойко Борисов.

 

Регулаторите, съгласно текстовете в Конституцията, се избират със 160 гласа. Според Десислава Атанасова ДПС ще разполагат с ⅓ представителство в тях. Парцелирането на регулаторите не стои на масата, посочи в разгара на скандала съпредседателят на ДБ Христо Иванов. 

 

“Разбирам, че искате да кажете, че ще се парцелират регулаторите: не, ще се търсят най-добрите хора, които могат, а те не са вече много", заяви Борисов пред журналисти.

 

Всички страни в управляващото мнозинство изглежда са съгласни, че трябва да има механизъм, по който назначенията в регулаторите да се случат. Не е ясно обаче какво точно ще съдържа този механизъм. Залогът в момента са промените в конституцията, които, според заявките, трябва да бъдат приети до Коледа. Твърди се, че след тяхното приемане веднага ще се отворят законите за различните регулатори.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама