НОВИНИ


Руският терорист Гиркин може да последва съдбата на Пригожин

4 4685 08.12.2023
Руският терорист Гиркин може да последва съдбата на Пригожин

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков, който в момента се намира в следствения арест заради критики към руската армия и обвинения в екстремизъм, се страхува за живота си. 


Гиркин е бивш командващ на руските сили в Донбас и бивш министър на отбраната на самопровъзгласилата се за държава Донецка народна република. Той беше арестуван след поредица публикации по адрес на Владимир Путин. Гиркин, който носи бойното име Стрелков, е известен с това, че ръководи руски паравоенни части в района на Донбас в Украйна през 2014 г. 

 

Гиркин се тревожи, че ще го сполети същата съдба като боса на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина при самолетна катастрофа по-рано тази година, след като се разбунтува срещу руския лидер.

 

"Арестът ми се случи месец след бунта на Пригожин“, каза Гиркин пред руската медия Baza в интервю, публикувано в четвъртък.

 

"Най-големият ми страх е, че вместо обичайното наказание, ще бъда амнистиран по същия начин като "готвача на Путин", допълни той. 

 

Неотдавна Гиркин обяви, че ще се изправи срещу Путин на президентските избори в Русия, но в четвъртък московски съд удължи предварителния му арест с шест месеца, като на практика не му позволи да се кандидатира.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама