НОВИНИ


Димитър Илиев: Обществото повече не може да търпи това състояние, в което се намира футбола

3 4632 08.12.2023
Димитър Илиев: Обществото повече не може да търпи това състояние, в което се намира футбола
скрийншот

"Обществото повече не може да търпи това състояние, в което се намира футбола. Тук министерството няма как да се бърка. Това са независими организации, които работят независимо. Ние стриктно спазваме тези правила и нямаме никаква възможност да се бъркаме в това"


Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в ефира на радио "Фокус“.

 

"Не трябва да се прави разлика между масовия спорт и професионалния спорт. Ако ние създадем едни добри условия, които да са благоприятни за децата ни, може да се стигне до едно развитие от едното към другото", обясни той.

 

"Държавата мисли за това децата как да спортуват. За тези, чийто родители нямат възможнсти, има програми, в които те могат да тренират безплатно. Обмисляме допълнителни варианти с Министерството на образованието програма за изкуства и спорт на стойност 190 милиона лева. Работи се по този въпрос. Искам да изпратя послание към родителите да ангажират децата към спорта детето да пробва да опита дали ще му хареса, дали ще му се отдава в наши дни има много различни неща които ги разсейват телефо ни игри соц мрежи", добави министърът.

 

Той направи и оценка за спортните съоръжения за масов спорт и изрази надежда, че ММС ще може да се сработи с общините в страната.

"Тук главната роля е в общините. Надявам се, че новоизбраните кметове ще имат ентусиазъма, с който да допринесат за развитието на спорта. Всяка една община трябва да се погрижи да за хората да спортуват аз съм оптимист нови площадки за стрийт фитнес програма за съфинансиране. Бяхме много упреквани за нея 50% от страна на бенифициента и 50% от министерството на спорта. Постъпленията бяха за около 20 милиона лева при 10 милионаа ресурс за 2023 година. Като реализиране на държавна политика на спорта, зашото за 2 лева, 1 лев го плаща министерството на спорта", каза Илиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама