НОВИНИ


Томислав Дончев: Това е първият парламент от три години, в който има някакво желание да се свърши нещо

2 4092 08.12.2023
Томислав Дончев: Това е първият парламент от три години, в който има някакво желание да се свърши нещо
скрийншот

Това е първият парламент от три години, в който има някакво желание да се свърши нещо. В политиката трябва да има критики и различни гледни точки, но по важните теми не е необходимо всяко нещо да е обект на политическо истеризиране.


Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в "Лице в лице" по bTV.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира промените в конституцията и съдебната реформа. „Промените в съдебната система са желани от обществото, защото има тежък дефицит на справедливост, ние дължим тази справедливост на обществото“, каза той.


По отношение на темата за националния празник и неговата промяна от 3 март на 24 май, Дончев заяви, че този въпрос разделя обществото. „Никога не сме изправяли българина пред избор, кое цени повече – свободата или азбуката си. И двете неща са скъпи на българите, както и за мен темата не беше поставена добре пред обществото и предизвика разделение“, заяви той.


Темата, която обединява всички партии, е, че НС не трябва да спира работата си, докато не бъде избрано нов парламент.


Дончев посочи, че политическите сили, които осигуряват подкрепата на това правителства, са представени непропорционално в управлението. „Когато гласуваха това правителство, използвах термина от механиката „напрегнато“ правителство. Това управление към момента няма алтернатива. Няма да го свалим. Съществува риск това правителство да се самосвали. Повечето от кризите си ги предизвиква само правителството. Тук не визирам само „Пирогов“, заяви Томислав Дончев и добави, че ще има оценка на всеки един министър по-отделно при извършването на ротацията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама