НОВИНИ


Екшън в НС: Депутати от “Възраждане” почти се сбиха с Манол Пейков

34 5418 08.12.2023
Екшън в НС: Депутати от “Възраждане” почти се сбиха с Манол Пейков

Почти до бой за пореден път се стигна в пленарна зала, след като подвиквания на депутата от ПП-ДБ Манол Пейков накараха негови колеги от групата на "Възраждане" да се втурнат с бърза крачка към мястото му в пленарна зала. За да се потуши напрежението, бе дадена 15-минутна почивка. 


Дебатите около президентското вето върху предоставянето на БТР-и с отпаднала необходимост за Украйна изостриха дебата, след като Ивайло Мирчев заяви от трибуната, че общинският съветник Иван Алексиев е бил "пребит" от ръководството на партия "Възраждане".

 

Самият Алексиев бе избран от листата на "Възраждане", но после взе решение да стане независим депутат. Именно той заяви, че е бил пребит пред дома си, а за деянието подозира бившите си съпартийци. От формацията на Костадин Костадинов отрекоха и заплашиха със съд. Темата обаче запали искра в буре, пълно с барут. 


След Ивайло Мирчев лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов започна да подвиква от място и да пита кой е оказвал натиск върху министъра на електронното управление Александър Йоловски. Припомняме, че за такъв заговори самия той на фона на скандалите с доклада на ДАНС, накарал ЦИК да отмени машинното гласуване за първи тур на местния вот. 


Вече от трибуната Костадинов посочи, че правителството следва "чужд интерес", а Манол Пейков подвикна от място иронично с "Руския, руския". Тъкмо така си навлече гнева на депутатите от "Възраждане" Златан Златанов и Ивайло Чорбов , които с бърза крачка стигнаха до неговото място и само намесата на квестора спря мъжете да се сбият за пореден път в пленарна зала, след като бързо на място се струпаха както хора от "Възраждане", така и хора от ПП-ДБ. 


Председателстващата заседанието Росица Кирова даде 15-минутна почивка, за да охлади страстите. На следващия председателски съвет предстои депутатите от "Възраждане" да бъдат порицани.


Поредно обвинение за употреба на наркотици и алкохол направи от трибуната Костадин Костадинов по адрес на депутат от ПП-ДБ. Този път мишена бе именно Манол Пейков, но в предишни случаи такива са били отправяни към Христо Петров - Ицо Хазарта. 


Манол Пейков и друг път се е спречквал с депутати от "Възраждане". Такъв инцидент имаше на 1 юни, когато се стигна до физически сблъсъци след декларация на Явор Божанков. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама