НОВИНИ


Асена Сербезова: Министър Хинков не разбира какво е свръхзадлъжнялост и платежоспособност

11 3918 10.12.2023
Асена Сербезова: Министър Хинков не разбира какво е свръхзадлъжнялост и платежоспособност
Асена Сербезова

„Д-р Валентин Димитров е назначен от мен като изпълнителен директор на „Пирогов“, но преди това проф. Костадин Ангелов го назначава като председател на борда на директорите. Управленските му качества са оценени“. Това коментира в предаването „Тази събота и неделя“ бившият министър на здравеопазването Асена Сербезова.


„Направи ми впечатление, че предстои проверката да бъде проверена. Министър Хинков използва термини, които не разбира. Един от тях е свръхзадлъжнялост. При нея активите са на по-ниска стойност от пасивите, което не е така с „Пирогов“. Другият термин, който не разбира, е платежоспособност – да не може да си покрива „Пирогов“ задълженията, което не е така“, допълни тя.


„Тегленето на заем от „Пирогов“ не означава нито свръхзадлъжнялост, нито неплатежоспособност. За първи път „Пирогов“ има по-позитивни резултати. Да говорим за „Александровска болница“. През 2012 година е на плюс няколко десетки хиляди, а през 2020 г. става на минус 70 млн. лева. Последният директор ли да обвиним – несериозно е“, коментира Сербезова.


„Прави впечатление, че има по-малко от месец между доклада и решението на Хинков за отстраняването на Валентин Димитров. Задължение на принципала е да се направи обективна оценка. Бившият административен директор и бившият финансов директор на „Пирогов“ са част от екипа на министър Хинков. Той трябва да го каже на журналистите“, каза още тя.

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама