НОВИНИ


Авторите на златна арка в София се оправдаха: Сменихме дизайна заради липса на пари

5 4081 10.12.2023
Авторите на златна арка в София се оправдаха: Сменихме дизайна заради липса на пари
Арката

,,Два дни преди деня на инсталацията на терен, в чата на работната дизайн група, към екипа ни бе изпратен скрийншот с изменение в дизайна на арката, където забелязахме лека промяна в композицията.Това заявиха в своя позиция във фейсбук фондацията "Колективът", която е пряко замесена в реализацията на коледната украса в столицата.


,,Това, което пропуснахме е, че и стойностите на размерите на арката също са били променени. След инсталацията разбрахме, и причината - крайна оферта за 7-метровата арка по обективни причини е предоставена в последния момент и сумата за нея е била несъвместима с отдавна заложената бюджетна рамка за коледно-новогодишните дейности на общината".

 

,,Дизайнът и размерите на златната арка на площад "Александър Невски" са били променени само два дни преди тя да бъде инсталирана на терен, а причината за това се оказва липса на средства в предварително зададения бюджет. Предварителният замисъл е бил арката да бъде широка 7 м и висока 4,5 м - мащаб, който кореспондира на мащаба на улицата'', заявиха от фондацията.

 

Фондацията отрича да е получавала пари от Столична община за участието си в инициативата и заявява, че трудът й по арката е бил "напълно безвъзмезден".

 

"Включихме се, защото обичаме града си и се радваме на това, че това знаково пространство в София е вече отвоювано като пешеходна зона! Стискаме палци за още".

 

Авторите на инсталацията казват, че "големият позитив" в цялата ситуация е, че обществото е станало по-чувствително към средата около себе си и се надяват, че тази обществена енергия да бъде насочвана към позитивни и съществени промени и да ражда градивни разговори.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама