ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 16 ноември

0 4142 15.11.2007
Предстоящо на 16 ноември

Заседава НС; избират българските кандидати за съдии за Европейския съд за правата на човека; удостояват Гернот Ерлер, държавен министър в МВнР на ФР Германия с орден и почетно звание.


 

Вицепрезидентът Ангел Марин ще връчи орден “Стара планина” - първа степен на Гернот Ерлер. Държавният министър във Федералното министерство на външните работи на Германия получава отличието за изключително големите си заслуги за присъединяването на България към Европейския съюз. Церемонията ще се състои в 11.45 часа в Гербовата зала на “Дондуков” 2.

От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народно събрание.

От 9.00 часа в Съдебната плата ще се избират българските кандидати за съдии за Европейския съд за правата на човека.

От 9.30 часа в сградата на Съюза на юристите ще се проведе конференция с учатсието на главния прокурор Борис Велчев и министъра на правосъдието Миглена Тачева.

На 16 и 17 ноември 2007 г. в София, в резиденция „Бояна”, Дом 2, ще се проведе международна конференция на тема “Регионалното сътрудничество в Черноморския и Дунавски региони: предизвикателства и перспективи”. Форумът ще бъде открит в 14.00 часа от председателя на Народното събрание Георги Пирински. В работата на конференцията ще вземат участие вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и държавният министър на външните работи на Федерална република Германия Гернот Ерлер, който е и председател на Дружеството за Югоизточна Европа.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще бъде на посещение в Пловдив. От 11.00 часа министър Гайдарски ще участва в тържеството по случай дипломирането на випуск 2007 г. на Медицинския факултет при Медицинския университет в Пловдив. От 13.00 ч. министър Гайдарски ще присъства на тържественото честване на 55-годишнината от създаването на Многопрофилната болница за активно лечение, Пловдив.

В 13.30 часа в Конферентен център МОН, залата на VII етаж, министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование.

От 09.30 часа в Парк хотел “Европа” министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще открие специализиран семинар на тема „Тютюнът - на кръстопът през 21 век”. Перспективите пред българското тютюнопроизводство в контекста на членството на България в Европейския съюз и състоянието на реколта 2006-2007 г. ще са сред обсъжданите теми по време на двудневния семинар. Организатори на събитието са депутатът от Европейския парламент Метин Казак, с подкрепата на Алианса на либералите и демократите за Европа и Фонд „Тютюн”.

От 9.30 часа в зала 1 на Военния клуб зам.-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева ще открие информациония ден за първите грантови схеми по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007 - 2013”.

Камарата на архитектите в България отбелязва 70 години от създаването си. В 18.00 часа Археологическият музей в София ще бъде домакин на архитекти от цялата страна, представители на архитектурни камари и сродни организации от Австрия, Германия, Словакия, Гърция, Турция и Португалия, представители на изпълнителната и законодателната власт, утвърдени авторитети от различни области на културата, изкуството, икономиката, политиката.
От 14:00 часа в малката конферентна зала на първия етаж в Университета за национално и световно стопанство в София ще се проведе конференция, организирана от Българска асоциация по привидно пазаруване.

От 14,30 часа в сградата на ГДБОП приключва двудневна работна международна среща на експерти от 13 държави от Европа и Балканския регион. Тя е организирана в отговор на договореностите, постигнати по време на Залцбургския форум за взаимодействие на експертно ниво в насърчаване и ефективното прилагане на европейските стандарти и практики в областта на провасъдието и вътрешните работи. Темата на срещата бе “Балканският път на хероина - актуална ситуация и дейност на правоохранителните органи на държавите в региона”. 

По повод предстоящия празник на Сухопътни войски на 19 ноември 2007 година в различни гарнизони в страната ще се проведат мероприятия. От 10.00 часа в театър “Българска армия” ще се проведе тържествено събрание-концерт. Тържествено събрание-концерт ще се проведе и във Военен клуб, гр.Сливен, както и концерт на ансамбъл “Вихрен” в читалище „Васил Левски” в гр.Карлово.

От 9:00 часа в Зала 1 на Хотел “Централ парк” ще бъде открит семинар на тема “Въвеждане на телефон 112. Добри практики и споделяне на опит”. Семинарът ще се проведе в рамките на Централната европейска инициатива (ЦЕИ), Участие в него ще вземат експерти от Австрия, Беларус, Хърватия, Босна и Херцеговина, Унгария, Италия, Македония, Румъния, Словения, Словакия, Украйна и от МДПБА.

От 9.30 часа в голямата конферентна зала Гернот Ерлер, държавен министър в МВнР на ФР Германия, ще бъде удостоен с почетното звание "доктор хонорис кауза" на УНСС "за значителни постижения в политическата теория и практика като виден експерт по източноевропейска политика и за големия му принос в развитието на българо-германските отношения и приемането на България в Европейския съюз". Това съобщиха от УНСС.
Високото звание се присъжда на Гернот Ерлер с решение на Академичния съвет по предложение на катедра "Политология". По време на церемонията, на която ще присъства Михаел Гайер, посланик на Германия в България, Гернот Ерлер ще произнесе академично слово.

Регионален форум ”Трансбалкански културен коридор “Гърция - България - Румъния”- „Споделено наследство и общо европейско бъдеще”, ще се проведе на 16 и 17 ноември 2007 г. в парк - хотел „Санкт Петербург”, гр. Пловдив.

От 9.30 часа, в хотел „Аугуста” в гр. Хисаря ще се проведе семинар-обучение по Оперативна програма „Техническа помощ”.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов участва в заседание на Съвета на Европейския съюз в областта “Образование, младеж и култура” в Брюксел.

Зам.-министърът на земеделието и продоволствието инж. Димитър Пейчев заминава за Рим, Италия, където ще вземе участие в 34-та Конференция на Организацията на Обединените нации по прехрана и земеделие - ФАО.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама