НОВИНИ


Д-р Димитров нямал намерение да се кандидатира отново за директор на "Пирогов"

5 4226 10.12.2023
Д-р Димитров нямал намерение да се кандидатира отново за директор на
Валентин Димитров

Всеки един трус в здравеопазването не е добър нито за населението, нито за лекарите. Не съм се замислял защо е толкова важен "Пирогов". Аз съм външен директор на "Пирогов". Влязох без да съм бил лекар там. Работил съм като директор при пет правителства. Това заяви отстраненият директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров в предаването "120 минути".


Д-р Димитров потвърди, че общите задължения на болницата възлизат на 65 млн. лв.

 

"72 млн. лв. бяха преди аз да стана директор. 17 млн. лв. просрочени задължения с 10% лихва върху тях. Тези задължения са към различни доставчици. "Пирогов" се обвинява в неплатежоспособност. Към този момент няма нито едно просрочено задължение. Няма нито една забавена заплата", посочи д-р Димитров.

 

Д-р Димитров уточни, че не е имал намерение отново да стане директор на "Пирогов", след изтичане на мандата му през април. "Бях готов да говоря с колеги и да ги подготвя. За мен "Пирогов" е кауза", каза още д-р Димитров.

 

Той отбеляза, че е отправил покана към министър Хинков да посети "Пирогов", за да види как работят лекарите и да има конструктивен диалог с тях.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама