НОВИНИ


Страховете за здравословното състояние на Навални растат, вижте защо

2 3805 11.12.2023
Страховете за здравословното състояние на Навални растат, вижте защо
Руският опозиционер Алексей Навални БГНЕС

Страховете за здравословното състояние на водещия руски опозиционер Алексей Навални днес се засилиха, след като той за пореден път не успя да се включи чрез видеоконферентна връзка в съдебно заседание, съобщи ДПА.


"Вече шести ден не знаем къде е Алексей и какво става с него", алармира говорителката му Кира Ярмиш в публикация в социалната мрежа "Екс".

 

Съдът в град Ковров, локализиран на около 260 километра североизточно от Москва, трябваше да разгледа жалба, внесена от критика на Кремъл срещу ръководството на затвора, в който опозиционерът излежава 19-годишна присъда. От четвъртък насам той не успява да участва в съдебните заседания чрез видео връзка, каквато е рутинната практика.

 

Затворническото ръководство твърди, че това се дължи на проблеми с електроснабдяването. Миналата седмица говорител на центъра за лишаване от свобода коментира пред журналисти, че проблемите ще бъдат отстранени час по-скоро.

 

От сряда насам обаче управата на затвора не дава възможност на адвокатите на Навални да се срещнат с него. Това, наред с разпространената от Ярмиш информация, че преди две седмици 47-годишният дисидент се е разболял в килията си, засилва опасенията за здравословното състояние на Навални, посочва ДПА.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама