НОВИНИ


Агенцията по заетостта: Близо 150 000 безработни са устроени на работа през 2023 г.

2 4779 11.12.2023
Агенцията по заетостта: Близо 150 000 безработни са устроени на работа през 2023 г.
БГНЕС

През 2023 г. устроихме на работа близо 150 000 безработни лица. Това заяви Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов в началото на 20-ото юбилейно издание на форума „Работодател на годината”, съобщи БТА.


Активирахме на пазара на труда повече от 45 000 хора, в обучения бяха включени близо 13 000, уточни Вълов. По думите му безработицата е успяла да се запази на ниско равнище. Вълов отбеляза и ключовата ролята на ромските медиатори, с чието посредничество работа са започнали над 11 000 души. Той открои и подкрепата за хората с увреждания, които са успели да намерят работа.

 

Агенцията по заетостта беше и е сред хората, когатo те имаха нужда, допълни Вълов и даде пример с помощта за семействата, пострадали от бедствия тази година. Той спомена и съдействието за украинските бежанци при намирането на работа.

 

Една от важните кампании, които Вълов посочи, е "Да работиш (е) яко". Той изтъкна, че Агенцията работи за подкрепа на младите хора и за завръщане на българите от чужбина. Според него България е добро място за работа. Изпълнителният директор благодари и на работодателите за това, че откликват на инициативите за подобряване условията на пазара на труда.

 

На събитието присъстваха социалният министър Иванка Шалапатова, депутати и представители на работодателски и синдикални организации.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама