НОВИНИ


Кабинет, ЕРП-та и общини ще правят общ план за справяне при метеорологични кризи

0 3846 11.12.2023
Кабинет, ЕРП-та и общини ще правят общ план за справяне при метеорологични кризи
БГНЕС

План за действие при кризисни ситуации ще бъде обсъден на среща между трите електроразпределителните дружества, сдружението на общините и енергийния министър. Това обяви премиерът акад. Николай Денков във Встъпителната конференция за кметовете и председатели на общински съвети за мандат 2023 – 2027 г., организирана от Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) в София. 


Срещата, на която ще бъде обсъден план за действие при кризисни ситуации, се свиква след бедствената метерологична ситуация в края на ноември. 

 

"Трябва да спрем да си прехвърляме работата и да разберем, че проблемите са общи", изтъкна акад. Денков.

 

Той заяви, че всяко от електроразпределителните дружества е подготвило доклад за проблемите, довели до забавяне.

 

"В момента те подготвят обобщен доклд и ще направят среща със сдружението на общините, така че да разкажете вие какво сте видели. Това ще бъде планът за действие да се подготвим по-добре за следващият път", каза акад. Денков.

 

По думите на премиера забавянето при бедствената ситуация в края на ноември не е прецедент, като подобни ситуации е имало и назад в годините. Акад. Денков посочи, че задача на енергийния министър е да се вземат превантивни мерки. Той заяви, че на среща с него могат да бъдат обсъдени ключовите стъпки. 

 

Нямаше възможности за пренасочване на техника, посочи още премиерът и отбеляза, че някои от упреците за забавяне са основателни, тъй като е нямало приоритетизация.

 

"Това, което зависи от нас като правителство, ще ви бъдем партньори, колкото и трудно да може да бъде заради сложната политическа ситуация", се обърна той към представителите на местната власт.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама