НОВИНИ


Борисов пак се изхвърли: Австрия ни казва да се върнем три години назад – както беше при мен, и няма проблем с Шенген

9 3738 12.12.2023
Борисов пак се изхвърли: Австрия ни казва да се върнем три години назад – както беше при мен, и няма проблем с Шенген
Бойко Борисов

"Австрийците казват България да се върне три години назад – така, както беше при Бойко Борисов, и няма проблем с Шенген. Нямаме полезен ход, ако не се стегнем да работим", каза Лидерът на ГЕРБ пред журналисти. Той посочи трите линии, по които трябва да се действа, за да стане България пълноправен член на Шенгенското пространство - дипломация, закони и защита на границата.


"Общините са най-важното нещо, което ни държи в правителството", коментира още Борисов.

 

И добави: „Затова всички общини получават на базата на програма, одобрени строителни решения и избран изпълнител тези аванси. Това съм успял да договоря заедно с Асен Василев. Вчера уважаемите депутати бяха любезни да го приемат на първо четене. Ако Господ е казал, в четвъртък ще го приемем на второ четене“.

 

По повод демонтажа на Паметника на Съветската армия в София Борисов посочи: „Трябва хората да имат възможност да виждат и лошото“.

 

Борисов отбеляза, че има друго мислене за историята. „Минава време. Както сега никой от младото поколение не си спомня мракобесната Държавна сигурност, какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев – шеф на Военното разузнаване“, даде пример той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама