НОВИНИ


Стивън Спилбърг: Нападението на Хамас е неописуемо варварство срещу евреите

1 4124 12.12.2023
Стивън Спилбърг: Нападението на Хамас е неописуемо варварство срещу евреите
БГНЕС

Стивън Спилбърг, режисьор на наградения с множество "Оскари" през 1993 г. филм "Списъкът на Шиндлер", се изказва срещу "неописуемото варварство" на атаките на Хамас срещу Израел от 7 октомври.


Според "Хаарец" холивудският ветеран е направил тези коментари, които са първите му след началото на войната между Израел и Газа, в статия, поместена на уебсайта на основаната от него фондация "Шоа" към Калифорнийския университет. Центърът събира и придобива свидетелства от оцелели и свидетели на атаките на Хамас, както вече прави това от оцелели от Холокоста.


"В момента се провеждат няколко срещи с хора от Холокоста. Никога не съм си представял, че през живота си ще видя такова неописуемо варварство срещу евреи“, каза Спилбърг.


Режисьорът заяви, че войната в Газа е отворила отново стари рани за еврейския народ и че свидетелствата на попадналите в нея са също толкова важни, колкото и тези от Втората световна война:


„И двете инициативи, записването на интервюта с оцелели от атаките на 7 октомври и продължаващото събиране на свидетелства за Холокоста, целят да изпълнят обещанието ни към оцелелите, че техните истории ще бъдат записани и споделени в усилията да се запази историята и да се работи за един свят без антисемитизъм или каквато и да е омраза. Трябва да останем единни и непоколебими в тези усилия“, добави той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама