НОВИНИ


НС изслушва шефа на КЕВР заради поскъпването на водата от 1 януари

2 3548 13.12.2023
НС изслушва шефа на КЕВР заради поскъпването на водата от 1 януари

Парламентът ще изслуша председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов във връзка с покачването на цената на водата, средно с 15 процента от 1 януари 2024 година. Точката беше включена като осма от програмата за работа на депутатите тази седмица и бе представена от председателя на парламента Росен Желязков.


Вносител е Антоанета Цонева от "Продължаваме промяната - Демократична България", предават от Българската телеграфна агенция.


В седмичната програма  са вторите четения на промените Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на Законопроекта за изменение и допълнение на Семейния кодекс, в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на България.


Очаква се депутатите да разгледат още законопроект за ратифициране на Гаранционното споразумение между Европейската комисия и България, както и на споразумението за финансов принос между България и Европейската комисия. В програмата е включен и проект на решение, свързан с изменение на актуализиран проект за инвестиционен разход „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“.


Предстои депутатите да обсъдят и проекти на решения, свързани с промени в състава на постоянните комисии на Народното събрание. 


В четвъртък дневният ред предвижда на второ четене да бъде обсъден бюджетът на Националната здравноосигурителна каса и на държавното обществено осигуряване за 2024 година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама