НОВИНИ


Светослав Бенчев застава начело на Българската петролна и газова асоциация

0 3578 13.12.2023
Светослав Бенчев застава начело на Българската петролна и газова асоциация
Светослав Бенчев БГНЕС

Българската петролна и газова асоциация избра нов Управителен съвет и председател. Начело на организацията застава Светослав Бенчев.


До 12 декември, в продължение на два мандата, асоциацията се ръководеше от Живодар Терзиев. Според Устава мандатите на един и същи председател са ограничени именно до два.

 

Светослав Бенчев е част от екипа на БПГА от 2010 г., стартирайки своята дейност като експерт по европейско и международно право. От 2015 г. изпълнява длъжността юрист, а от 2019 г. - главен юрист, длъжност, която заема в асоциацията до избирането си, отбелязват от БПГА.

 

През годините е вземал участие в редица форуми, международни и национални работни срещи, работил е върху различни правни и нормативни въпроси. Познава отблизо дейността на асоциацията, особеностите на бранша, развитието и тенденциите на пазара на течни горива, информира БТА.

 

Българската петролна и газова асоциация е създадена през 1999 година. В момента тя обединява 16 компании, които държат над 70% от пазара на горива. БПГА е национално представителна организация. Член на Българската стопанска камара. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама