НОВИНИ


БСП внася искане за изслушване на културния министър утре в парламента заради МОЧА

8 3762 13.12.2023
БСП внася искане за изслушване на културния министър утре в парламента заради МОЧА
Георги Свиленски БГНЕС

БСП внася искане за изслушване на министъра на културата утре в парламента заради Паметника на съветската армия.


Социалистите настояват за отговори в Народното събрание и от министъра на регионалното развитие, и директора на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

 

Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, който пострада при демонстрациите пред монумента. Министър-председателят акад. Николай Денков не е предоставил цялата документация за паметника, посочи Свиленски. По думите му не е ясна съдбата на елементите, които ще бъдат демонтирани.

 

"Вчера премиерът каза, че ще бъде отрязан в основата. Той не знаеше, че ще се реже на части. Ще бъде закаран някъде да се охранява, неизвестно колко време, докато се реши какво да се прави. Областната управителка е казала, че никъде в бюджетите нито на Министерство на културата, нито на областната управа, където и да е, фигурират средства и пари за преместването, което разбрахме, че струва 260 000 лева, и за след това съхраняването, обновяването или там, каквото се нарича действието, което трябва да извършат", отбеляза Свиленски, цитиран от БНР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама