НОВИНИ


Президентски опорки а ла Захарова: В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта

53 8753 13.12.2023
Президентски опорки а ла Захарова: В ход е агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта
Румен Радев

Обикновено, който няма решение за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото. В момента е в ход агресивно настъпление срещу държавността, историята и паметта. Това каза президентът Румен Радев за демонтирането на Паметника на Съветската армия.


Причината по думите му е, че разрушаването на един паметник води до отрицанието на друг. "Варварското унищожаване на паметници не е само опит за заличаване на историята, но и изостря силно общественото противопоставяне. Текат разрушителни процеси, които насаждат разделение и нетърпимост в обществото", допълни президентът.

 

"Тези, които посегнаха на символите на държавността - Националния празник, българския флаг и тези, които се готвят да похитят и Конституцията, днес режат нашата история парче по парче. Зрее дълбоко обществено възмущение, което неизбежно ще има политически последици", категоричен бе Радев.

Нека никой не си прави илюзията, че българите няма да гледат безучастно посегателствата срещу нашата история. Което е реално и посегателство срещу нашето бъдеще като народ”, добави президентът. Според него, „който няма решения за настоящето и визия за бъдещето, воюва с миналото”.

 

Във връзка с план-сметката на държавата и заявката, която Радев даде по-рано за евентуално вето върху бюджета, той уточни: „Ще взема отношение, когато Законът за държавния бюджет пристигне в Президентската институция”.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама