НОВИНИ


В Народното събрание се обиждаха на "фашисти" заради помощта към Украйна

6 3658 13.12.2023
В Народното събрание се обиждаха на
В парламента

Със 116 гласа ЗА парламентът ратифицира Гаранционно споразумение на страната ни с ЕК за предоставяне на втория етап от планираната макрофинансова помощ за Украйна в размер на 3.6 млрд евро. 48 депутати се обявиха против, а 6-ма се въздържаха. Необходимите гаранции, които България трябва да предостави, възлизат на над 16 млн. евро.


Това предизвика гневът на опозицията, стигна се до взаимни обвинения във фашизъм и предателство на националния интерес. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в спор със зам.-председателя на НС Росица Кирова и съпредседателя на ПГ на ПП ДБ Атанас Атанасов: "Те вече са милиарди на сметката на Украйна, които ние сме подарили до момента. А същевременно българските бебета трябва да бъдат спасявани със стотинки и капачки от нас, българите. Срам и позор за управляващите в момента и за управляващия фашистки режим".


Росица Кирова отговори: "Г-н Костадинов, нарекохте фашистки режим в момента и ви правя забележка".


На свой ред Атанас Атанасов каза: "Аз се чувствам обиден от това, че съм наричан фашист и то изричано от хора, чието поведение е фашистко".


Росица Кирова добави: "Но разменяйки си "комплименти" и наричайки се взаимно фашисти не помага за това да изчистим езика и начина, по който разговаряме един с друг".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама