НОВИНИ


Майка на дете нахлу в детска градина във Варна и нанесе порезна рана на медицинска сестра

1 4256 13.12.2023
Майка на дете нахлу в детска градина във Варна и нанесе порезна рана на медицинска сестра
БГНЕС

В детска градина в район „Владислав Варненчик“ днес е нахлула майка на дете и е нанесла прорезна рана на служител в учебното заведение, разказа пред медиите Лилия Христова, началник на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ във Варна.


По думите й незабавно на място са извикани полиция и Спешна помощ. Ръководният екип на общината е разпоредил да бъде започната проверка. Уведомен е бащата на детето. Той и майката, проявила агресия, живеят разделени, посочи Христова. Тя изтъкна, че бащата ще се грижи за детето, докато жената е в ареста.

 

Пропусквателният режим в градината е много добър, има и камери, увери Христова. Тя бе категорична, че децата не са станали свидетели на случилото се. Хората от екипа обаче са много уплашени и са изпратени психолози, които да им окажат подкрепа, каза още началникът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Тя сподели освен това, че агресията не е била провокирана от служителя на градината и всичко е станало много внезапно. Градината работи нормално, най-важното е да се вземат мерки срещу тази госпожа, коментира Христова.

 

За БТА от полицията информираха, че нападателката е на 41 години, без криминални прояви до момента. Тя е нанесла порезна рана на медицинската сестра в градината. Предметът, с който е нападнала сестрата, все още не е установен.

 

Жената е задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама