НОВИНИ


Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав до входа, след като го застрелял

1 3739 13.12.2023
Румен Тонев влачил тялото на психолога Нав до входа, след като го застрелял
личен архив

Подсъдимият за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав е влачил тялото му до входа, за да бъде по-близо до линейката, когато лекарите пристигнат. Това е разказал Румен Тонев на полицаите, които първи са посетили местопрестъплението.


Трима служители на Пето районно управление са разпитвани в съда по делото срещу Тонев за убийството на Нав. 

 

"Каза, че пистолетът е законно притежаван, че има патрон вътре. Каза и че е бивш колега. Не сме пипали оръжието. Разказа, че чул удар по вратата и излязъл. Видял Иван Владимиров и го напръскал със спрей за самозащита. Иван тръгнал да тича нанякъде, но малко след това се върнал и замахнал да го удари с ключалка за заключване на колело. Прострелял го е в главата на площадката пред вратата. Каза, че след това го е дърпал надолу, като дойде линейка, да е по-близо до вратата", обяснняват полицейските служители, които са арестували Тонев", пише "Дневник".

 

Полицаите разказали, че майката на Тонев - Пенка, е била в жилището, когато са арестували сина ѝ.

 

По думите на единия от полицаите Румен Тонев е бил притеснен, но е имал време да се успокои, защото казал, че се е обадил на брат си, за да отиде у тях и да се погрижи за възрастната жена.

 

"Тялото беше оставено в седнало положение, леко наклонен на една страна, а гърбът му беше подпрян на стената до вратата на мазето, която беше отворена. По земята имаше следи от кръв, личеше, че е било влачено по стълбите надолу", разказаха полицаите, които са били извикани на мястото на престъплението.

 

Единият от тях е останал да охранява, а другият е повикал подкрепление, линейка и е тръгнал към горните етажи.

 

"Имаше няколко души в блока. Един от мъжете беше бос и по пижама. Каза, че е чул силен шум и излязъл да види какво се случва на долните етажи. Разказа ни, че когато стигнал на първия етаж, се разминал с Румен Тонев, който се качвал от мазето към първия етаж и му казал: "Твоят приятел Иван се опита да ме убие".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама