НОВИНИ


Владимир Кисьов: Част от историята е Княжевската градина, но не и Паметникът на съветската армия

1 4140 13.12.2023
Владимир Кисьов: Част от историята е Княжевската градина, но не и Паметникът на съветската армия
личен архив

Премахването на Паметника на съветската армия е законно. Има две решения, които се отлагаха с години. Комунистическият режим бе официално обявен за престъпен. Това е паметник на окупатор, който ни е нападнал 5 дни преди 9 септември. Това заяви бившият председател на Столичния общински съвет и бивш главен преговарящ за членството на България в ЕС Владимир Кисьов в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.


„Част от историята е Княжевската градина, но не и Паметникът на съветската армия – най-високият паметник в страната, който целеше да се страхуваме. Това е грешно построен паметник, от грешните хора и построен в грешно време – това ли ще показваме на внуците си?”, поясни той. И предложи на мястото на паметника да се направи една хубава градина, в която да се разхождат столичани.

 

„Варварско е окупирането, както Русия прави това сега и в Украйна. Трябва да реагираме на заплахата от Мария Захарова. Посланикът на Русия трябва да се извика и да му се поиска обяснение заради заплахата към суверена държава”, изтъкна Владимир Кисьов.

 

Във връзка със ситуацията в Столичния общински съвет, Кисьов заяви: „Плаващи мнозинства водят до договорки. Най-добре е да се намери нормално мнозинство и да се сключи споразумение и да се работи по програма. Борис Бонев сам си подля вода, след като каза, че не иска да има нищо общо с ГЕРБ-СДС. Това е втората по големина група. Той трябва да се откаже от председателството място. Без ГЕРБ-СДС няма как да управляват София”, подчерта Владимир Кисьов.

 

Той каза още, че София в момента е тъмна, няма да има новогодишен концерт. Няма коледна украса. И всичко това заради липсата на работещ общински съвет.

 

„Преди три месеца казах, че ще влезем в Шенген по въздух. Това не е оптимистична крачка. Ако не ни се даде дата за влизане в Шенген, по-добре да не го правим”, каза още главният преговарящ за членството на България в ЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама