НОВИНИ


Правителството одобри допълнителни 37 млн. лв. по бюджета на ЦИК

2 3598 13.12.2023
Правителството одобри допълнителни 37 млн. лв. по бюджета на ЦИК
БГНЕС

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 37 млн. лв. по бюджета на Централната избирателна комисия за 2023 г. Средствата са за финансово обезпечаване на извършени дейности, свързани с протичането на изборния процес на произведените избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.


Финансовият ресурс е за сключени договори от ЦИК, свързани с осигуряването на машинното гласуване, изработка и доставка на специализирана хартия за бюлетини от машинното гласуване, на хартиени бюлетини за гласуване, за компютърна обработка на данните от гласуването и за издаването на Бюлетин за резултатите от изборите за общински съветници и за кметове през 2023 г.

 

Средствата ще бъдат осигурени за сметка на предвидените в централния бюджет за 2023 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс, както и чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2023 г.

 

Припомняме, че кабинетът отпусна 151 млн. лв. за вота на 29 октомври. В тази план сметка не се включваше обновяването на софтуера за машините, тъй като тези устройства не бяха използвани за местни избори. За сравнение изборите през 2019 струваха 71,9 млн. лева. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама