НОВИНИ


Богданов свалил доверието си в шефовете на КЗП. Иска оставки

0 3783 14.12.2023
Богданов свалил доверието си в шефовете на КЗП. Иска оставки

Вчера по време на разговорите ми с комисията попитахме колко проверки има извършени до момента. Беше казана колосална цифра, но ми обясниха, че е взето политическо решение да се организира кампания. Нямам аргументи защо тази кампания е започнала. Не са проверявани само хранителни вериги. Определена група икономически субекти са проверяване. Видяхме за един определен производител на протеинови барчета.


В края на ноември месец министър Богданов поиска оставката на ръководството на КЗП по време на изслушването му в икономическата комисия в парламента. Констатирани са груби нарушения в работата на Комисията. Налице са множество оплаквания за нерегламентирана намеса и целенасочена кампания срещу търговци от страна на КЗП.

 

Начело на КЗП в момента са Стоил Алипиев, Ангел Джалев и Константин Арабаджиев. Те бяха назначени от служебния министър на икономиката Никола Стоянов.

 

Пословичен стана случаят с известна фирма за протеинови барчета. Тя бе спомената и от Богданов като емблематичен пример за начина, по който КЗП се използва като бухалка. Регулаторът е издал десетки актове и постановления заради несъответствие на съдържанието и етикета. Според собственикът на фирмата атаката срещу него идва от конкурент. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама