НОВИНИ


Божидар Божанов: "Възраждане" и БСП блокират българския парламент в защита на чужда окупаторска армия

10 3971 14.12.2023
Божидар Божанов:
Божидар Божанов БГНЕС

"Да блокираш българския парламент в защита на монумент на чужда окупаторска армия, донесла на щиковете си престъпен режим, е напълно неприемливо", пише Божидар Божанов.


Божидар Божанов, народен представител от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление, Facebook. Заглавието е на ФрогНюз.

 

"Възраждане и БСП блокират парламентарната трибуна в защита на паметника на съветската армия. Да блокираш българския парламент в защита на монумент на чужда окупаторска армия, донесла на щиковете си престъпен режим, е напълно неприемливо.


И тъй като те говорят за спазване на законите, ще цитирам приетия през 2000 г. Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен:


Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.


(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама