НОВИНИ


Кубрат и Тервел рекордно тежки преди утрешните мачове

0 4438 14.12.2023
Кубрат и Тервел рекордно тежки преди утрешните мачове

Братята Кубрат и Тервел Пулеви счупиха рекордите си за най-високо лично тегло по време на официалния кантар преди утрешните им мачове в Калифорния, САЩ. В ранните часове на петък (българско време) Кубрат ще се бие срещу поляка Анджей Вавжик, докато Тервел ще има за съперник американеца Дионардо Майнър.


Тервел Пулев закова 94.700 кг за своя мач срещу Дионардо Майнър. Американецът е по-тежък със 10- грама - 94.800 кг. Това ще е четвърти американски противник при професионалистите за бронзовия медалист от Игрите в Лондон през 2012 г.


В предишния си мач, отново в Коста Меса, по-малкият брат от прочутата боксова фамилия счупи ребро, но въпреки това нокаутира Джоел Ходжгрийн.


Кубрат Пулев спря стрелките на 116 кг. преди битката с Анджей Вавжик (Пол). Това е само с 600 грама повече от предишния рекорд за мача с Кевин Джонсън през 2017. Полякът е 112 кг.


За последно българинът се качи на ринга през лятото на 2022 г., когато отстъпи на Дерек Чисора в Лондон. На професионалния ринг балансът му е 29 победи и 3 загуби.


Съперникът му Вавжик е с актив от 34 победи и две поражения. 36-годишният поляк е висок 195 см. Една от загубите на Вавжик е през 2013 г. срещу руснака Александър Поветкин, когато бе нокаутиран.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама