НОВИНИ


Шефката на европарламента: Не мога да повярвам, че България и Румъния все още са извън Шенген

9 4044 14.12.2023
Шефката на европарламента: Не мога да повярвам, че България и Румъния все още са извън Шенген
Роберта Мецола

При пристигането си за срещата на върха на ЕС, председателят на Европейският парламент (ЕП) Роберта Мецола заяви, че не може да повярва, че през декември 2023 г. „все още продължаваме преговорите за присъединяването на българските и румънските граждани към Шенген“.


„Това е историческа среща за всички нас. Станахме свидетели на безпрецедентни случаи, като пандемията с COVID-19 и след това руската инвазия в Украйна“, заяви Мецола.


„Днес постигнахме единодушие по реформите в електроенергийния сектор. Разбрахме, че разширяването на европейското пространство е нужно. Украйна трябва да получи морална, политическа и финансова подкрепа, която заслужава, като всички ние се нуждаем от сигурност. Същото се отнася до Молдова, Грузия и БиХ“, добави председателят на ЕП.


„Ще бъдем много доволни, и това го казвам на всяка една състояла се среща на Европейския съвет, при взимане на окончателно решение по въпроса свързан с Шенгенското пространство и присъединяването на България и Румъния в него. Не мога да повярвам, че сме тук през декември 2023 г., а все още продължаваме преговорите за присъединяването на българските и румънските граждани към Шенген”.По темата


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама