НОВИНИ


Манол Пейков: За да бъдат построени паметници като ПСА, е била унищожена истинската българска история

6 4340 14.12.2023
Манол Пейков: За да бъдат построени паметници като ПСА, е била унищожена истинската българска история
Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков Стопкадър: Euronews Bulgaria

"За да бъдат построени паметници като този на Съветската армия, е била унищожена истинската българска история. Именно този паметник е построен през 1954 г., в годините на Вълко Червенков и той е по-скоро слагачество, защото съветската армия не е участвала в освобождаването на България."


Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria народният представител от ПП-ДБ Манол Пейков.

 

Той изрази мнение, че от чисто политическа гледна точка премахването на Паметника не е особено изгодно за коалицията на ПП-ДБ.

 

"Виждате, че ГЕРБ, които заявяват себе си като евроатлантическа партия, управляваха София 18 години, но не намериха кураж да преместят Паметника. Той е част от нашата история и трябва да присъства, трябва да го има някъде, но не и в центъра на София. Има Музей на социалистическото изкуство, където ще стои добре", смята депутатът.

 

Пейков коментира още, че преместването на ПСА се прави, защото е дошло времето за това. "Добър момент за подобно нещо няма, то винаги ще бъде проблем, обществото винаги ще бъде поляризирано, но причината за тази поляризация е именно замяната на нашето историческо минало с подобни монументи", допълни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама