НОВИНИ


Социологът Васил Тончев: Въпросът с ПСА можеше да бъде решен много отдавна, по елегантен начин, не със сила

2 4138 14.12.2023
Социологът Васил Тончев: Въпросът с ПСА можеше да бъде решен много отдавна, по елегантен начин, не със сила
Социологът Васил Тончев Стопкадър: NOVA NEWS

Демонтирането на Паметника на Съветската армия, политическите конфликти и общественото разделение коментира социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев в ефира на NOVA NEWS.


Въпросът с Паметника на Съветската армия можеше да бъде решен много отдавна, по елегантен начин, не със сила, смята експертът.

 

Дори и да приключи войната в Украйна разделението ще продължи, тъй като има две групи с различни интереси, коментира Тончев. България е на правилната страна сега, увери социологът. Няма нужда, обаче, да изостряме отношенията си, отбеляза специалистът.

 

Тончев каза още, че ако на България е нужна лява опозиция, то в момента такава няма. „На страната ни липсва нова социалдемократическа партия, която би могла, в рамките на европейските ценности, да развива политическата сцена“, допълни той.

 

Според него демонтирането на Паметника не може да доведе до нови избори, но промяната в Конституцията може. „Опасно е да се правят промени в Конституцията без да има широк обществен консенсус“, изрази мнение социологът.

 

Тончев бе категоричен, че бюджетът ще бъде приет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама