НОВИНИ


Зеленски на изненадваща визита в Германия

8 4511 14.12.2023
Зеленски на изненадваща визита в Германия
Украинският държавен глава Володимир Зеленски БГНЕС

Украинският държавен глава Володимир Зеленски направи необявено посещение в Германия, съобщи неговият говорител, докато Киев се опитва да си осигури постоянна подкрепа от Запада.


Говорителят на Зеленски Сергей Никифоров посочи, че целта на пътуването е била "да посети военната база на САЩ във Висбаден, откъдето се координира помощта от партньорите".

 

Началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак публикува просто германското знаме и стегнат бицепс.

 

Говорител на полицията в германската бизнес столица Франкфурт коментира по-рано пред АФП, че украинският лидер е имал "срещи в района на Рейн-Майн".

 

Говорителят поясни, че служители на реда са придружавали Зеленски от летището във Франкфурт към близкия Висбаден и временно са блокирали движението от съображения за сигурност.

 

Междувременно "Политико" информира, че германските отбранителни фирми са получили 24 часа, за да изготвят списък на въоръжението, което може да бъде изпратено в Украйна през следващата година, въз основа на искане на висши правителствени служители към индустрията.

 

Миналата година Министерството на отбраната на САЩ създаде нова организация във Висбаден, която да координира дългосрочната помощ за силите за сигурност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама